بررسی گزارش‌های تولید و فروش بوعلی نشان می‌دهد که تولیدات این شرکت در 6 ماهه ابتدایی سال جاری حدود 20 درصد افزایش داشته است. همچنین مبلغ فروش این شرکت نیز با افزایش  137 درصدی به 24 هزار و 177 میلیارد تومان رسید.در حال حاضر بوعلی با ارزش بازاری حدود 38 هزار و 70 میلیارد تومان در گروه محصولات شيميایی معامله می‌شود.

سهامداران بوعلی چه شرکت‌هایی هستند؟!

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با در اختیار گرفتن بیش از 57 درصد از سهام شرکت پتروشيمی بوعلی سينا با ارزش حدودی 21 هزار و 93 میلیارد تومان بزرگترین سهامدار عمده این شرکت محسوب می‌شود.4.83 درصد از سهام این شرکت نیز در تصاحب صندوق سرمايه گذاری خليج فارس است.38 درصد از سهام این شرکت نیز در اختیار سهامداران خرد است.

روند سودآوری بوعلی

بررسی صورت‌های مالی سالانه این شرکت در سایت کدال نشان می‌دهد که سود خالص  بوعلی در چهار سال اخیر همواره افزایش داشته است.برای نمونه در پایان سال  1400 این شرکت توانست جهش 69 درصدی در سوآوری خود ایجاد کند و این عدد را  از دو هزار و 158 میلیارد تومان در سال 99 به سه هزار و 646 میلیارد تومان  برساند.همچنین سود انباشته این شرکت نیز در سال 1400 حدود 79 درصد افزایش  یافت و به عدد سه هزار و 868 میلیارد تومان رسید.صورت‌های مالی 6 ماهه  بوعلی نیز خبر از افزایش 114 درصدی سود عملیاتی این شرکت در نیمه نخست سال  جاری می‌دهد.سود خالص این شرکت نیز در این مدت نسبت به 6 ماهه سال 1400  حدود 84 درصد افزایش یافته است. همچنین این شرکت در این دوره موفق شده به  ازای هر سهم هزار و 67 تومان سود شناسایی کند.

هر سهم بوعلی چقدر می ارزد؟!

باتوجه به درآمد 3732 ریالی هر سم این نماد، با بهره از شیوه های ریاضی مالی میتوان ارزش ذاتی هر سهم را 27972 تا 13705 ریال برآورد کرد. این اعداد گویای بازده 21 درصدی برای سهامداران این سهم خواهد بود.در بدبینانه ترین حالت ممکن میتوان ارزش ذاتی نماد مذکور را 13705 ریال و بازدهی مفی 11 درصدی برای آن متصور شد.

البته در صورتی که بخواهیم از مدل رشد گوردون برای ارزیابی سهم بوعلی استفاده کنیم میتوان با در نظر گرفتن تورم 48 درصدی سالانه ،ارزش ذاتی سهم بوعلی را بین 40057 تا 34965 ریال و بازده مورد انتظار برای سهامدران این شرکت را دست کم 32 درصد در حالت بد بینانه و دست بالا 79 درصد در حالت خوش بینانه درنظر گرفت.

با توجه به ضریب "پی بر اس" اگر حالت خوش بینانه برای خریداران این سهم رخ بدهد،بازده 79 درصدی این نماد قابلیت تشکیل سپرتورمی را دارا خواهد بود و باتوجه به بازده بالاتر از سود بانکی و سود اسناد خزانه،سرمایگذاری روی این شرکت را توجیه پذیر خواهد کرد.

ریسک نماد بوعلی

با نگاهی به ضریب بتا برای این سهم، بعنوان شاخصی برای اندازه گیری ریسک های سیستماتیک( ریسک های غیر قابل کاهش)،میتوان گفت سهم بوعلی از دسته شرکتهای پیشتاز در بازار و در زمره سهام تهاجمی دسته بندی میشود.از این روی توصیه میگردد خریداران با توجه به میزان ریسک پذیری خود و استراتژی های تهاجمی یا تدافعی برای ورود به این سهم تصمیم گیری کنند.