اصولا تحلیل در بازارهای مالی با پیش بینی قیمتها هم معنی میباشد، از این روی تا زمانی که اتفاق خاصی رخ نداده باشد سرمایگذاران تحلیل را با پیش بینی یکی میدانند ولی هنگامی که بازار با نوسان شدید روبرو شود و مردم دچار زیان شوند معنای تحلیل تغییر میکند و با ارزیابی ریسک و پیدا کردن راه حل برابر میشود.

درواقع مشکل اصلی تحلیل گران بازارهای مالی همین دیدگاه شناور و متغیر در تحلیل است و دقیقا به همین دلیل ریزش ها و رویش های بازار مردم را دچار سردرگمی میکند.پس بهتر است برای فهم بهتر بازار همیشه به خبرهای دسته اول توجه داشته باشیم.

با همین رویکرد برای تحلیل درست قیمت بیت کوین نگاهی می اندازیم به تئوری های جهانی اثرگذار بر بیت کوین در دراز مدت:

اصطلاح سیاسی هارتلند (Heartland) یا مرکز زمین، ابداع هارفورد مکیندر دانشمند انگلیسی (1947-1861) است که در واقع نظریه‌ای بود در برابر نظریۀ ، آلفرد ماهان (1914-1840).

آلفرد ماهان معتقد بود برای چیرگی یک کشور بر جهان، داشتن قدرت دریایی و تسلط بر دریاها الزامی است. مکیندر برعکس معتقد بود در کوشش برای به دست آوردن قدرت جهانی، پیروزی با کسانی است که بر خشکی‌های زمین تسلط دارند. وی در سال 1904 در مقاله‌ای نظریۀ هارتلند را ارایه کرد. کانون جزیرۀ بزرگ جهانی، که مکیندر آن را "ناحیۀ محور" نام نهاده است، سرزمینی است گسترده که از سوی شمال محدود است به اقیانوس منجمد شمالی و از سوی مغرب به درۀ رود ولگا، از جنوب به کوه‌های هیمالیا و از خاور به سیبری. بدین‌ترتیب ناحیۀ محور شامل بیشتر روسیه، قسمت غربی چین، قسمتی از مغولستان و ایران می‌شود.

اهمیت ناحیۀ محور از نظر مکیندر از این جهت است که نیروی دریایی هیچ کشوری نمی‌تواند آن را به مخاطره اندازد؛ وی معقتد بود اگر مردمان این سرزمین ها با اسب و شتر توانستند بر جهان حکومت کنند، با وجود فناوری دوباره این کار را خواهند کرد!

با نگاهی ساده به جغرافیای منطقه میتوان فهمید کشور ایران مانند پلی میان قاره های اروپا،آسیا و آفریقا عمل میکند.جالب تر اینکه بخش بسیار بزرگی از ذخایر انرژی جهان و بهره مندی از تابش مناسب خورشید در این منطقه باعث شده تا بزرگترین پتانسیل استخراج رمز ارز ها در این منطقه شکل بگیرد.

باتوجه به اینکه روز به روز به پایان بیت کوین های استخراج نشده نزدیک تر میشویم و بهای حامل های انرژی در دیگر کشور های جهان گرانتر میشود کاملا قابل پیش بینی است که به زودی مرکز استخراج رمز ارزهای جهان در منطقه هارتلند(ایران و خاورمیانه) خواهد بود. در حال حاضر کاملا خلاف آنچه مردم میپندارند که دولتها کنترلی روی بیت کوین ندارند؛ بزرگترین دارنده بیت کوین در جهان فدرال رزو آمریکا است و این بازار کاملا در کنترل دولتها و بویژه دولت امریکا است. اما در آینده ای نزدیک آمریکا و دیگر دولتها بطور کامل قدرت خود را در بازار رمز ارزها ازدست خواهند داد و کنترل آن به دست کشور های هارتلند از جمله ایران خواهد افتاد.

اینکه دولت ایران چگونه از چنین فرصتی برای تبدیل شدن به ابرقدرت جهانی و مرکز ثروت استفاده کند بستگی به هوشمندی آنها دارد. بطور کلی میتوان گفت تلاش ها محدود بوده اما سیاستگذاران ایرانی چندان بدون برنامه نیز نیستند.

در شرایط تحریم های نفتی میتوان بجای فروش نفت آن را تبدیل به برق و سپس بیت کوین کرد و کوین های بدست آمده را فروخت.

وجود چنین پتانسیلی چشم انداز استخراج و نگهداری بیت کوین را برای ایرانیان امیدوار کننده میسازد اما ریسک های سیستماتیک در ترید و تحریم ها همچنان باقی است. در کل باتوجه به قیمت روز افزون نفت و انرژی و نزدیک شدن به پایان 21 میلیون کوین موجود؛ همچنین با توجه به هاوینگ های 4 سال یکبار که نقطه سر به سر را برای ماین کنندگان افزایش میدهد، بهترین استراتژی برای فعالان رمز ارز در ایران ،هولد کردن و استخراج آن است.