ترکیب سهامداران
شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین با در اختیار گرفتن حدود 24.31 درصد از سهام دزهراوی بزرگترین سهامدار عمده این شرکت محسوب میشود.
همچنین شرکت لابراتوارهای رازک و داروسازی حکیم نیز هر یک به ترتیب حدود 17.47 و 15.92 درصد از سهام این شرکت را تصاحب کرده و دیگر سهامداران عمده داروسازی زهراوی به حساب میآیند.
بازدهی دزهراوی در مقایسه با شاخص کل
بررسی بازدهی سهام شرکت داروسازی زهراوی و مقایسه آن با شاخص کل نشان میدهد که این نماد در بازه درازمدت عملکرد خوبی از خود نشان نداده.
برای نمونه در یک سال گذشته در حالی که شاخص گروه «مواد و محصولات دارویی» و شاخص کل به ترتیب 32.54 و 12.53 درصد رشد کردند سهام دزهراوی تنها 5.88 درصد افزایش را در کارنامه سالانه خود ثبت کرد.
همچنین در بازه زمانی سه ساله در مقابل رشد 322 درصدی شاخص کل، سهام دزهراوی بیشتر از 45 درصد کاهش قیمت داشته.
البته در بازههای زمانی کوتاه مدت سهام شرکت داروسازی زهراوی عملکرد بهتری در مقایسه با شاخص گروه خود و شاخص کل از خود به جای گذاشته است.
زیاندهی با وجود افزایش قیمت دارو
بررسی صورتهای مالی 6 ماهه دزهراوی گویای آن است که نرخ فروش اقلام تولیدی این شرکت در 6 ماهه منتهی به شهریور سال 1401 نسبت به دوره مشابه سال پیش به طور میانگین 117 درصد افزایش داشته است.این در حالی است که داروسازی زهراوی در این نیمسال متحمل زیان هفت میلیارد و 461 میلیون تومانی شده است.
لازم به ذکر است این زیان، ناشی از کاهش تولیدات این شرکت دارویی در نیمه نخست سال جاری است.گفتنی است تولیدات این شرکت در نیمسال 1401 با کاهش 42 درصدی از 384 میلیون عدد به 223 میلیون عدد رسیده است.
صورتهای مالی سه ماهه داروسازی زهراوی نیز نشان میدهد که افزایش قیمت دارو جلوی زیاندهی بیشتر این شرکت را گرفت.این صورتهای مالی نشان میدهد که نرخ فروش اقلام تولیدی دزهراوی در تابستان سال 1401 نسبت به بهار همین سال به طور میانگین دو برابر شده است.
نکته جالب ،سود حاصل از فروش این محصولات است که در این سه ماه با وجود تولید کمتر نسبت به بهار سال 1401 حدود 368 درصد افزایش داشته است.
به طور کلی میشود گفت که اگر در ماههای اخیر نرخ فروش دارو افزایش نمییافت این شرکت در باتلاق زیان گرفتار میشد و به سختی میتوانست از آن بیرون بیاید.
ارزش ذاتی دزهراوی
باتوجه به درآمد 102 ریالی هر سهم این نماد،میتوان ارزش ذاتی هر سهم را 4238 تا 4921 ریال برآورد کرد. این اعداد گویای بازده 16 درصدی برای سهامداران این سهم تا پایان سال 1401 خورشیدی خواهد بود.
البته در صورتی که بخواهیم از مدل رشد گوردون برای ارزیابی سهم دزهراوی استفاده کنیم میتوان با در نظر گرفتن تورم 48 درصدی سالانه ،ارزش ذاتی سهم دزهراوی را بین 6272 تا 6889 ریال و بازده مورد انتظار برای سهامدران این شرکت را دست کم 64 درصد درنظر گرفت.
اگر حالت خوش بینانه برای خریداران این سهم رخ بدهد،بازده 64 درصدی این نماد قابلیت تشکیل سپرتورمی را دارا خواهد بود و باتوجه به بازده بالاتر از سود بانکی و سود اسناد خزانه،سرمایگذاری روی این شرکت را توجیه پذیر خواهد کرد.
ریسک نماد دزهراوی
با نگاهی به ضریب بتا برای این سهم، بعنوان شاخصی برای اندازه گیری ریسک های سیستماتیک( ریسک های غیر قابل کاهش)،میتوان گفت سهم دزهراوی از دسته شرکتهای پیشتاز در بازار و در زمره سهام تهاجمی دسته بندی میشود.از این روی توصیه میگردد خریداران با توجه به میزان ریسک پذیری خود و استراتژی های تهاجمی یا تدافعی برای ورود به این سهم تصمیم گیری کنند.
ریسک سیستماتیک | دوره بازگشت سرمایه | ریسک ارز | ریسک تورم |
0.74 | 31 سال | 25 درصد | 48 درصد |
دیدگاه خود را بنویسید